Waarom Bed & Breakfast zo populair is?

Ik kan er zo van genieten! Een weekendje of een nachtje weg  in eigen land en verblijven in  een bijzondere accommodatie is een leuke vorm van overnachten.  Een romantisch weekend, lekker uitwaaien aan zee, stedentripje of een verwenweekend? Voor elk wat wils, bed en breakfast met wellness (privésauna of Jacuzzi), kindvriendelijke en die waar de hond ook welkom is, het aanbod is veelzijdig.  Voor het korte vakantie gevoel hoef je echt de grens niet over: in Nederland is genoeg te doen en te zien en een Bed & Breakfast past daar perfect bij. Wij vrouwen zijn er dol op; bijna tweederde van de bezoekers is vrouw. Niet verwonderlijk dat het ook overwegend vrouwen zijn die op internet zoeken naar een passende B&B. Geen B & B is hetzelfde, dus beleef je altijd wel iets bijzonders. 

Wat is een Bed en Breakfast? 

B&B staat voor bed and breakfast, Engels voor “bed & ontbijt”. Je verblijft in  kleinschalige logies, voor een nachtje, een weekendje of langer of een zakenreis.  Voorheen was het vaak een eenvoudige kamer bij de gastheer/gastvrouw in huis en het ontbijt in de keuken maar tegenwoordig ligt de nadruk op een unieke beleving die ook nog betaalbaar is! Bijzondere panden zoals oude kerken, ingerichte molens, woonboten, statige grachten panden of op de boerderij met themakamers, designmeubels en luxe wellnessruimtes. Hou je van koken, wil je schilderen? Het kan allemaal. Koopworkshops, schildercursussen of creatief bezig zijn behoort allemaal tot de mogelijkheden. Geen wonder dat in onze beleveniseconomie ook jonge koppels fervente B &B bezoekers zijn.  Bed en breakfast is hip!

Waarom een bed en breakfast boeken?

Wij slapen graag in een bed en breakfast, eenmaal zo een weekendje weg en je wilt nooit meer iets anders. Nadat ik de B&B via internet hebt geboekt, kijk ik nieuwsgierig uit naar ons verblijf, de omgeving en onze gastheer- of vrouw. De persoonlijke aandacht en service maakt het tot een bijzondere ervaring. Wees dan ook niet verbaasd als je hartelijk wordt verwelkomd met een appelgebakje en een kopje koffie. Het is altijd een verrassing in welk droomplekje je komt.  

Persoonlijke aankleding, uitstekende service,  hoge kwaliteit en oprechte gastvrijheid voegt veel toe aan je beleving!

De voordelen van overnachten in een B&B  op een rij:

  • Een B&B is kleinschalig, vaak maar 1 of 2 kamers.
  • Je wordt gastvrij ontvangen, met een persoonlijke benadering.
  • De locatie is vaak bijzonder. Midden in het bos, sfeervolle boerderij, historisch pand, oude school…
  • Persoonlijke touch.
  • De gastheer of – vrouw maakt jou verblijf tot een mooie herinnering.
  • Veelal goede prijs-/kwaliteitverhouding, smaakvol ingerichte kamers, boxspringbedden, privé badkamer, WiFi, uitstekende service. 
  • Veel extra’s; met zorg geserveerd ontbijt met (biologische) streekproducten, koffie met wat lekkers bij aankomst, soms een flesje wijn op de kamer en verse bloemetjes.
  • Extra faciliteiten; spa, wellness, houtkachel op de kamer, gezellige ambiance.
  • De eigenaren zijn trots op hun B&B en zijn bekend in de omgeving, ze zitten boordevol verhalen en wijzen je graag de weg naar de mooiste plekjes, lekkerste restaurants en leukste adresjes.
  • Vaak gratis parkeren.

Zin in in een weekendje weg? Waar je ook naar toe wilt, er is altijd wel een B&B in de buurt.

Liefs, Marjanne

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *